info®medexpert.hr
+(385) 1 4640 700
   EN

U međimurske ambulante stižu 3 Mindray premium ginekološka ultrazvučna uređaja od tvrtke MedExpert d.o.o.

Međimurska županija od tvrtke MedExpert nabavlja tri nova ultrazvučna uređaja proizvođača Mindray.

U četvrtak, 21. prosinca 2017. godine, Međimurska županija je s odabranim ponuditeljima potpisala Ugovor za nabavu dijagnostičko-terapijske i ostale medicinske opreme vrijedne 4,3 milijuna kuna.

 

Između ostale medicinske opreme, Međimurska županija od tvrtke MedExpert d.o.o. nabavlja i tri premium ginekološka 3D/4D ultrazvučna uređaja proizvođača Mindray, jednog od globalnih lidera u medicinskoj dijagnostičkoj opremi.

 

Ugovore s ponuditeljima, koji će međimurskim ambulantama osigurati 710 komada medicinske opreme, je potpisao župan Međimurske Županije – Matija Posavec.

 

“Ovo je dio plana Međimurske županije vezana za ulaganja u zdravstvo jer smatramo kako ulaganjem u primarnu zdravstvenu zaštitu rasterećujemo pritisak na našu bolnicu, a kvalitetna oprema, uz dobre liječnike, osnovni je preduvjet za kvalitetni zdravstveni sustav. Upravo nabavkom opreme cilj je smanjenje broja uputnica u bolnicu za 8% i uvođenje preko 160 novih usluga u ambulantama primarne zdravstvene zaštite”, istaknuo je župan Posavec.

 

Potpisivanje ugovora o nabavi medicinske opreme je realiziran u sklopu projekta ‘Povećanje broja usluga i poboljšanje pristupa i uvjeta u pružanju primarne zdravstvene zaštite u Međimurskoj županiji’, Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, vrijednog oko 7,6 milijuna kuna od čega je 6,4 milijuna bespovratnih sredstava EU fondova dok Županija sufinancira preostalih 1,1 milijuna kuna.

 

O značaju spomenutog projekta govorili su predstavnica koncesionara dr.med. Marija Gluhak te ravnatelj doma zdravlja dr.med. Branko Vrčić a potpisivanju ugovora nazočili su i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Branko Sušec, voditeljica Odsjeka za zdravstvo, socijalnu zaštitu i nacionalne manjine Sonja Tošić – Grlač, Goran Gotal, pročelnik Upravnog odjela za poslove župana, voditeljica projekta Mateja Hranjec Varga, te Sandra Majsan i Petra Pavičić iz REDEA-e.

 

Isporuka medicinske opreme Međimurskoj županiji se očekuje tijekom veljače 2018. godine.

Prijavite se na naš besplatni newsletter
i primajte posebne ponude

Obavijesti o akcijskim ponudama, edukacijama i radionicama, novim modelima i tehnologijama u vašem inboxu.

    Prihvaćam povremeno primanje newslettera od tvrtke MedExpert d.o.o.