info®medexpert.hr
+(385) 1 4640 700
   EN

MedExpert partner radionice o elastografiji međunarodnog kongresa veterinara

Riječ je o tehnologiji koja predstavlja sam vrh dijagnostike u veterinarskoj medicini, a koja kroz nekoliko aspekata objedinjuje čitav niz dijagnostičkih postupaka.

Radionica pod nazivom ‘Elastografija – nova ultrazvučna metoda u oslikavanju mekih tkiva životinja u veterinarskoj praksi’ je bila jedna od deset stručnih radionica održanih u sklopu 7. međunarodnog kongresa ‘Veterinarska znanost i struka’ koji se u Zagrebu održavao od 5. do 7. listopada 2017. godine.

 

Održana je u prostorijama Zavoda za rendgenologiju, ultrazvučnu dijagnostiku i fizikalnu terapiju Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, a vodili su je prof. dr. sc. Damir Stanin i mr. sc. Tomislav Brajko, MedExpertov prodajni predstavnik za veterinu.

 

Riječ je o tehnologiji koja predstavlja sam vrh dijagnostike u veterinarskoj medicini, a koja kroz nekoliko aspekata objedinjuje čitav niz dijagnostičkih postupaka.

 

Naime, svi tumori, a posebno zloćudni, pružaju otpor na pritisak sondom, što se prikazuje promjenama boje na zaslonu ultrazvučnog uređaja – od crvene, preko žute i zelene za normalna tkiva, do plave i sivo-crne za suspektna i tumorski izmijenjena tkiva. Pojedini tumori daju pet, ili čak deset, puta veći otpor na pritisak u odnosu na normalne strukture.

 

“Elastografija je vrlo korisna tehnologija koja osigurava dodatnu kliničku vrijednost pregleda, omogućavajući vam da vrlo precizno procijenite tvrdoću tkiva. Kliničke studije su potvrdile da ultrazvučni pregled u kombinaciji s elastografijom daje najbolje rezultate u ranom otkrivanju tumora te potencijalno smanjuju broj nepotrebnih biopsija,” naglasio je mr. sc. Tomislav Brajko.

 

Elastografski postupci na radionici kongresa ‘Veterinarska znanost i struka’ su realizirani korištenjem ultrazvučnog uređaja Mindray DC-70.

Prijavite se na naš besplatni newsletter
i primajte posebne ponude

Obavijesti o akcijskim ponudama, edukacijama i radionicama, novim modelima i tehnologijama u vašem inboxu.

    Prihvaćam povremeno primanje newslettera od tvrtke MedExpert d.o.o.