info®medexpert.hr
+(385) 1 4640 700
   EN

Projekt u kojem je sudjelovao i MedExpert finalist izbora najboljih županijskih EU projekata

Karlovačka županija i njezin projekt “KaŽu zdravlje” finalisti su izbora najboljih županijskih EU projekata unutar kategorije Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici. Tvrtka MedExpert bila je jedan od dobavljača medicinske opreme u ovom projektu vrijednom ukupno 11.5509.275,73 kune.

Kako navodi portal župan.hr, a prenosi Jutarnji list, od tog iznosa čak 9.440.199,06 kuna financirano je iz fondova Europske unije.

MedExpert opremio domove zdravlja u Karlovcu, Slunju, Ogulinu i Vojniću

MedExpert je s pet ultrazvučnih uređaja Mindray DC-70 X-Insight opremio domove zdravlja u Karlovcu, Slunju, Ogulinu i Vojniću.

Svrha projekta “KaŽu zdravlje” bila je poboljšati pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti na primarnoj razini, prije svega u izoliranim i depriviranim područjima,  kako bi se smanjio broj pacijenata koji se upućuju u bolnice jer se sad neke zdravstvene usluge mogu dobiti i u domovima zdravlja.

Poboljšali pristup zdravstvenoj zaštiti

Uz nabavu medicinske opreme, osigurana je i edukacija medicinskog osoblja, a na nekim domovima zdravlja napravljeni su i manji infrastrukturni zahvati.

Žiteljima Karlovačke županije je projektom u kojem je nabavkom ultrazvučnih uređaja sudjelovao i MedExpert, omogućeno više dijagnostičkih i terapeutskih postupaka, poboljšana je  kvaliteta života cjelokupne lokalne zajednice te povećan broj usluga primarne zdravstvene zaštite.