info®medexpert.hr
+(385) 1 4640 700
   EN

Potpisan ugovor o isporuci 12 ultrazvučnih uređaja Osječko-baranjskoj županiji

Osječko-baranjska županija i tvrtka MedExpert potpisali su u petak, 20. rujna ugovor o nabavi ultrazvučne opreme u vrijednosti od 2,23 milijuna kuna kojim će se opremiti Domovi zdravlja u Osijeku, Našicama, Đakovu, Donjem Miholjcu i Valpovu.

MedExpert će ukupno isporučiti 12 ultrazvučnih uređaja, među kojima su najzastupljeniji DC-70 i DC-60 tvrtke Mindray čiji smo ekskluzivni zastupnici za Hrvatsku.

Ugovor je dio projekta „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“ vrijednog ukupno 23,9 milijuna kuna, od čega je 85 posto bespovratno iz Europske unije.

Opremit će se ginekološke i pedijatrijske ambulante

Domovi zdravlja u Osijeku, Donjem Miholjcu i Valpovu dobit će ultrazvuk za potrebe ginekološke ambulante, dok će Đakovu i Našicama će biti isporučeni ultrazvučni uređaji za ginekologiju i pedijatriju.

Ugovor su potpisali zamjenik Osječko-baranjskog župana Goran Ivanović i MedExpertov predstavnik Miljenko Novosel.

„Ovim ulaganjima podići ćemo kvalitetu ukupne zdravstvene zaštite te dijelom rasteretiti rad Kliničkog bolničkog centra Osijek i Opće županijske bolnice u Našicama. Ovakva oprema već je davno trebala biti u ambulantama kako pacijenti ne bi morali zbog manjih pregleda ići u bolnice u Osijeku i Našicama te čekati na preglede nego će to moći obaviti kod svog liječnika“, izjavio je Goran Ivanović, zamjenik župana.