info®medexpert.hr
+(385) 1 4640 700
   EN

MedExpert d.o.o. Međimurskoj županiji isporučio tri premium ultrazvučna uređaja Mindray DC-8

U Dom zdravlja Čakovec su početkom veljače isporučena tri premium ultrazvučna uređaja Mindray DC-8 Expert vrijedna milijun kuna koje Međimurska županija nabavlja od tvrtke MedExpert d.o.o.

Riječ je o isporuci opreme u sklopu projekta ‘Povećanje broja usluga i poboljšanje pristupa i uvjeta u pružanju primarne zdravstvene zaštite u Međimurskoj županiji’ vrijednog 7,6 milijuna kuna, od čega je 6,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava EU fondova dok Međimurska županija sufinancira preostalih 1,1 milijuna kuna.

Opremljene ginekološke ordinacije u Čakovcu i Prelogu

Tako su dvije ginekološke ordinacije u Čakovcu i jedna u Prelogu od sada opremljene najsuvremenijom 3D/4D ultrazvučnom dijagnostikom koja omogućava najdetaljniji uvid u anatomiju i kretnje djeteta. Uz uređaje su isporučene i tri linearne sonde za ultrazvuk dojke.

Puštanju opreme u rad su nazočili župan Međimurske županije Matija Posavec, privremena pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić – Grlač, voditeljica projekta Mateja Hranjec Varga, Branko Vrčić, ravnatelj Doma zdravlja Čakovec, Irena Mađarić Tuksar, glavna sestra Doma zdravlja Čakovec te liječnice Patricija Senjanin Car dr.med.spec.ginekologije i porodništva, Daniela Varga Taradi, dr. med.,spec. ginekologije i opstetricije i Ines Tizaj, dr. med., spec. ginekologije i opstetricije.

Ulaganje u primarnu zdravstvenu zaštitu

„S prvim danima veljače u Međimurje krenuli smo s dobavljanjem 710 komada dijagnostičke opreme, a ni ovdje ne stajemo s ulaganjima u zdravstvo i što se tiče bolnice i Doma zdravlja, kao i svih ostalih zdravstvenih institucija u Međimurju kako ulaganjem u primarnu zdravstvenu zaštitu rasterećujemo pritisak na našu bolnicu, a kvalitetna oprema, uz dobre liječnike, osnovni je preduvjet za kvalitetni zdravstveni sustav“, rekao je župan Matija Posavec.

Osim isporuke, instalacije i puštanja opreme u rad, tvrtka MedExpert je u čakovečkom Domu zdravlja održala i prvi dio edukacije za liječnike koji pokriva osnove upravljanja ultrazvučnim dijagnostičkim uređajima dok će drugi dio biti fokusiran na rad s 3D/4D tehnologijom.

Kretnje bebe vidljive u 4D dimenziji

„Ono što najviše majke zanima je to da uz ovu novu tehnologiju mi možemo vidjeti dijete u 3D dimenziji, dakle njegovo lice i sve anatomske organe, dok 4D podrazumijeva kretnje koje se mogu zabilježiti u praćenju trudnoće. Ujedno možemo tijekom pregleda vidjeti određene miome, a poseban će dodatak svakom pregledu biti sonda za ultrazvuk dojki. Ima niz novina i novih tehnologija, stoga ćemo uz novu opremu sigurno i nadograđivati svoje znanje uz nove edukacije“, istaknula je ginekologica Varga Taradi.

Prijavite se na naš besplatni newsletter
i primajte posebne ponude

Obavijesti o akcijskim ponudama, edukacijama i radionicama, novim modelima i tehnologijama u vašem inboxu.[/vc_column]

    Prihvaćam povremeno primanje newslettera od tvrtke MedExpert d.o.o.